zondag 15 april 2018

Hallo! Lunetten

Mijn eerste bijdrage aan Hallo! Lunetten is een feit.

Hallo! Lunetten is een wijkblad voor en door Lunettenaren. Sinds kort (om precies te zijn sinds dag 71 van mijn zwart-wit foto's) maak ik deel uit van de redactie van dit leuke magazine. Deze week werd mijn eerste interview gepubliceerd.

Het viel nog niet mee om het gesprek van ruim een uur met de dame rechts op de foto, samen te vatten in 120 woorden.

De foto is niet van mijn hand. Daarvoor is één van de fotografen op pad gestuurd.


Zingen

"Ik zing al zolang ik mij kan herinneren: thuis, op school, bij het kampvuur, en in Lunetten,"vertelt Jacomine Nortier, van A-do-re.

A-Do-Re is ontstaan uit twee Lunettense koren. De naam is een woordspeling van zang en muziek, en 'houden van' (to adore). Het is een gemengd koor met 19 leden en een repertoire van moderne, lichte muziek tot oud werk, altijd meerstemmig. Jacomine is klassiek geschoold. "Renaissancemuziek heeft mijn voorkeur. Met het koor zing ik vooral omdat het leuk is. Meerstemmig zingen geeft een kick. Ik vind de contacten en de gezelligheid erg fijn. Voor de één biedt het koor genoeg uitdaging, voor een ander misschien minder. Ikzelf maak voor wat extra uitdaging af en toe een uitstapje buiten dit koor."

"Sinds vorig jaar hebben we een nieuwe dirigent. Zij besteedt tijdens het inzingen veel aandacht aan stemvorming en samenzang. "Hierdoor blijven we leren en ons ontwikkelen. We treden veel op in de wijk, bijvoorbeeld bij de wijkdag, bij de kerstmarkt op de kinderboerderij en tijdens Gluren bij de Buren. Het hoogtepunt is voor mij wel onze eindvoorstelling die we elk jaar organiseren. In de binnentuin van de Vogezen/Sint Gotthard luiden we de zomer in met een optreden, een borrel en lekkere hapjes. Dit jaar vindt dat plaats op zondag 8 juli. Iedereen is welkom!"

A-do-re zoekt nieuwe leden. Vooral mannen zijn welkom! Kijk voor meer informatie op www.a-do-re.nl.


2 opmerkingen:

 1. Leuk Nicolette! Het is heel moeilijk om een beknopt stuk te schrijven en dat is dus goed gelukt. Een mooi begin - heb je dit nu te danken aan je zwart-wit foto's?
  Veel succes verder, liefs van Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Trijnie,
   Dit schrijven staat los van mijn zwart-wit foto's. Bij dit blad hebben ze een fotografenteam, dus daar hoef ik niet voor in actie te komen.

   Verwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.