dinsdag 5 februari 2013

Weer werken met Maria


Alle Maria's verzamelen!
Deze week was Maria er weer. Ditmaal om te boetseren. Ik vind het altijd erg prettig om een model eerst te tekenen en naderhand te boetseren. Dan ben je al wat vertrouwder met het model, en met het lijf van hem of haar.

We hadden deze keer ook weer twee standen, een lange van bijna een uur, en een kortere. Maria koos de eerste stand echt helemaal zelf uit en hield die het hele uur vol! Knap hoor!

Dit is mijn eerste beeldje, van voor en van achter gezien.
De stand van na de pauze kwam me bekend voor. Het voelde erg vertrouwd om de klei in deze vorm te kneden. Achteraf gezien niet zo verbazingwekkend, want het was dezelfde stand als van de tekenles van twee weken geleden, die ik toen erg mooi op papier kreeg.


Het verbaast me hoeveel moois je in slechts een half uurtje kunt kneden:

het hoofd wil nog niet echt lijken, maar dat wordt een apart project. Ooit.

Weer rode konen op weg naar huis. Zeker weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.