zaterdag 1 juni 2013

Werk in uitvoering (2): Time Team

Week 3 van de werkzaamheden ten behoeve van de nieuwe brug.

Deze week was er een van voornamelijk niets doen. Er werd nog een extra geul gegraven en een andere juist weer dichtgegooid. Verder gebeurde er volgens mij niet zoveel. Tenminste niet zichtbaar.

Pippa solliciteerde als graafmedewerker bij een van de werkmannen. Ze mocht zelfs haar vaardigheden laten zien. Uiteraard was onder het hek door graven voor haar geen enkel probleem! De man was erg positief over haar (ik vermoed vooral gecharmeerd) en wat hem betreft was ze aangenomen. Pippa was er helemaal klaar voor. Ik heb diezelfde man de rest van de week niet meer gezien om haar in te werken. Pippa was toch wel een beetje teleurgesteld.

Hoover hielp de rood/wit gestreepte afzettingsborden bewateren. Er zijn tot zijn verbazing nooit kleine bordjes bijgekomen.

Het bord bij de parkeerplaatsen (niet parkeren t/m 17 mei) staat er ook nog steeds.


Afbeelding: Wikipedia
Zoals de boel er nu bij ligt doet het me denken aan het programma Time Team, een Brits programma met een vast team van archeologen en geografen die door heel Groot-Brittannië onderzoek deden naar historische en archeologische zaken.
Het was niet te voorspellen of, en zo ja wat ze zouden vinden, maar er was altijd een vermoeden dat er op de plaats waar zij waren iets interessants in de grond zat. De enige zekerheid was dat het onderzoek ter plaatse altijd maar maximaal drie dagen mocht duren.
Om het gezochte boven de grond te krijgen werden 'trenches' gegraven: geulen die nader onderzocht werden. Soms was het voldoende om een ondiepe trench te graven omdat het gezochte zich dicht onder de oppervlakte bevond, andere keren was meer graafwerk nodig. Het Britse weer was natuurlijk niet te voorspellen, maar ook bij regen gingen de opnames door.

De plaats van de trenches werd altijd zeer zorgvuldig en tot in de details berekend. Die bevonden zich regelmatige in verschillende uithoeken van het weiland of de tuin waar het onderzoek plaatsvond. Ik zag eens een aflevering waarin een huis eigenlijk in de weg stond voor het onderzoek. Het huis hoefde niet weg, maar een deel van de vloer werd - uiteraard met toestemming van de eigenaar - wel opengebroken. Hoe dan ook, het kon er best een rommeltje zijn.

Dat rommeltje is het bij ons nu dus ook. Er zijn gaten, gleuven, kuilen en bergen zand op de meest verrassende en soms ook onlogische plaatsen.
Bij Time Team wist je in ieder geval zeker dat het maximaal drie dagen duurde. Bij ons duurt het al drie weken. En dit is volgens mij nog steeds alleen maar het begin!

Gelukkig was het deze week droog.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.