zaterdag 15 juni 2013

Werk in uitvoering (3)

In de 4e week werd aan de gasleidingen gewerkt. En er werd aangekondigd wanneer het grote werk aan de dam gaat gebeuren: vanaf 17 juni tot 3 weken erna.
Er volgden meer borden en aanduidingen voor omleidingsroutes.

Er werd een wijkbericht verstuurd over het hoe, waarom en wat van de werkzaamheden. Wij ontvingen het niet. Wellicht veroorzaakt door de JA/NEE sticker op onze brievenbus, hoewel andere wijkberichten wel bezorgd worden. Het kan ook zijn dat de gemeente ons niet als de direct omwonenden beschouwt en daarmee niet als belanghebbende.

Inmiddels zijn we vijf weken op weg om de dam door een brug te vervangen. Gisteren zijn alle gaten en geulen gedicht en de straat is weer toegankelijk.

En het bord over het niet parkeren van 13 tot 17 mei? Dat is sinds gisteren verdwenen uit de straat. Er mag dus weer officieel geparkeerd worden.

De weg die afgesloten was door het werken aan de leidingen, is de nooduitgang uit onze straat. Onze wijk is er een van het soort 'bloemkool' met veel woonerven aan een rondweg. Ons deel van de straat is doodlopend. Ons stukje straat eindigt in een doorgaand fietspad, afgesloten voor auto's door middel van drie rood-wit gestreepte paaltjes, dat uitkomt op de rondweg,.
Als er aan het begin van de staat iets was gebeurd, hadden we via daar niet met de auto de straat uitgekund. De andere mogelijke vluchtroute was opengebroken. Natuurlijk hadden we lopend of fietsend kunnen vluchten, maar je denkt er toch ook aan om je auto in veiligheid te brengen.
De paaltjes die de weg versperren zullen ongetwijfeld verwijderd kunnen worden, maar ik heb geen idee hoe of door wie.
Even afkloppen. Gelukkig is er niets gebeurd in de afgelopen weken, maar het is goed om er bij stil te staan.

Het is fijn dat alles weer is als vanouds. Maandag begint het hele circus weer van voor af aan. Het voelt een beetje als een stilte voor de volgende storm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.