zaterdag 12 oktober 2013

De Rainbow Trip

Afgelopen week waren M en ik met Hoover en Pippa in het Lake District in Engeland.

Het meenemen van honden naar Engeland is sinds enkele jaren aanzienlijk versimpeld. De hond hoeft niet meer in quarantaine en er is geen bloedonderzoek meer nodig. Wel moet de hond gechipt zijn en een eigen hondenpaspoort hebben. Tussen 24-72 uur voor aankomst in Engeland moet de hond behandeld zijn met een bepaald soort wormenmiddel. Die behandeling moet door de dierenarts zijn uitgevoerd en met datum en tijdstip zijn afgetekend in het dierenpaspoort. Makkie, toch?

M en ik maakten al eens eerder met Hoover een reis naar het Lake District, nu was Pippa er ook bij.


Op de boot
Vorige keer maakten we de overtocht via Duinkerken - Dover. Dat duurde maar twee uurtjes, die Hoover braaf in de auto doorbracht. Geen enkel probleem.
Ditmaal gingen we met de nachtboot via Hoek van Holland - Harwich. Dat is een veel langere overtocht dus we reserveerden voor onszelf een hut en voor Hoover en Pippa een kennel.
Je kunt in je hut via de televisie bekijken wat je hond in de kennel doet. Dat is prettig want het is niet de bedoeling dat je langere tijd bij je huisdier verblijft of af en aan loopt naar de kennel. Maar je wilt natuurlijk toch graag weten hoe het met je huisdier is.

Hoover (r) en Pippa (l) in de kennel, twee dekken lager
Hoover is niet gewend om opgesloten te zitten en dat liet hij merken ook! Hij heeft een groot deel van de avond en waarschijnlijk ook de nacht geblaft en gegraven naar zijn bot. Op de heenweg had hij de volgende ochtend zelfs zijn kennel open weten te krijgen! Gelukkig kon hij niet uit kennelruimte, maar het was wel even schrikken om het openstaande deurtje en een lege kennel te zien!
Op terugweg had hij voor het openen van het deurtje maar een uur tijd nodig. Dat deurtje hebben we dus stevig dichtgebonden. Onze lieve Hoover Houdini!

Pippa daarentegen heeft zich geweldig gedragen! Ze trok zich niets van Hoovers onrust aan en schikte zich overal makkelijk in. Kanjer Pippa!

Op de golfbaan
Engeland is erg hondvriendelijk. Je mag je hond los laten lopen op elk stuk omheind grasland, zolang er maar geen schapen of koeien lopen en je eventuele rotzooi van je hond opruimt. Ideaal!
Dicht bij ons huisje bevond zich een 9-holes golfbaan. Je voelt hem al aankomen: omheind, grasland, zonder schapen en zonder koeien. Inderdaad! De ideale plek om elke dag even wat energie kwijt te raken.

Hoover op weg om een bal te putten
Ik heb aan bijna elke andere hondenwandelaar die ik daar tegenkwam gevraagd of je daar echt wel met je hond mocht lopen maar dat was volgens niemand een probleem. Op zondag was het er zelfs érg druk! In Nederland zouden de golfbanen veel nuttiger gebruikt kunnen worden!

De weg van en naar de golfbaan was geplaveid met stekelige basten van kastanjes. Dat liep niet prettig voor de doggies. Hoover en Pippa vonden een oplossing!

balancerend op een rijtje stenen

Mooie uitzichten
Natuurlijk hebben we ook weer veel mooie dingen gezien. Vooral uitzichten ditmaal.

uitlopers van de Yorkshire Dales
Af en toe is het ook goed om even achterom te kijken naar waar je vandaan kwam. In een rijdende auto is dit makkelijk te realiseren via de buitenspiegel.

Kirkstone Pass: terugblik
In dit soort landschappen voel ik me altijd erg nietig, als klein mensje in een klein autootje tussen die hoge bergen.

Mooie ruïnes
Zoals in elke Engelandvakantie bezochten we ook weer ruïnes van abdijen en kastelen. We vonden er voor Hoover en Pippa zelfs eentje met schapen! Dat moest hen als herdershonden goed doen dachten wij, maar zij vonden die schapen toch wel een beetje eng!

ieeeek, schapen!

Toen de schapen eenmaal gepasseerd waren, kon er genoten worden van het geweldige uitzicht!

Pippa geniet van het uitzicht
De Rainbow Trip
Wij geven al onze reizen naar Engeland een naam. Deze naam geeft iets karakteristieks uit die vakantie weer. Dat kan een bepaalde plant zijn die tijdens onze reis heftig in bloei staat (zoals de Rododendrontrip of de Narcissenreis) of gebeurtenissen die we meemaakten (in The Bad Luck Trip was het een hele reeks rampen).
Deze reis hebben we de Rainbow Trip gedoopt omdat we vrij snel na aankomst al een mooie regenboog te pakken hadden. Als je goed kijkt die je zelfs een dubbele regenboog!

dubbele regenboog, de enige tijdens de reis
Gelukkig bleef het bij die ene regenboog. Wonder boven wonder hebben we relatief gezien maar weinig regen gehad. Wat toch best wel bijzonder is voor oktober, en in het Lake District.

Engeland blijft voor herhaling vatbaar, ook met twee honden! See you next time!

2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtig reisverslag Nicolette.
    En ook schitterende foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk Nicolette,
    ook al had ik al een telefonisch verslag gehad,ik heb van je koontje genoten.

    BeantwoordenVerwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.