zaterdag 19 oktober 2013

Gelukt!

In juli doneerde ik € 29,50 om het boek van een oud-collega gepubliceerd te krijgen. Het ging om het boek Anneke - zorgen om de zorg. De intentie was om via crowdfunding € 15.000,00 bij elkaar te krijgen zodat er gepubliceerd kon worden. Voor het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM), waar Anneke en ik allebei werkten, was het project echt geslaagd als er 1000 exemplaren verkocht waren. Als het boek ook in de boekhandels terecht komt, zou dat een leuke extra zijn.

Het is gelukt! Ruim 150 sponsors brachten 76% van het benodigde bedrag bijeen. Bij 75% beloofde het IVM het drukken te starten. De eerste oplage van 1000 stuks is gedrukt en verspreid!
Anneke: gefeliciteerd!


Deze week plofte er een goed gevulde envelop van het IVM op mijn deurmat. Ik was blij verrast er het beloofde boek van Anneke in te vinden.
Bij het lezen van het voorwoord ben ik al in tranen. Er wordt een personeelsbijeenkomst beschreven waar Anneke voortijdig vertrok omdat ze een afspraak had in het ziekenhuis. Ze nam - letterlijk - haar 'pet' af voor ons voordat ze weg ging. Haar pet was in dit geval een pruik waaronder haar eigen haar weer aan het groeien was. Ik herinner me deze bijeenkomst nog goed. Ik was nog niet zo lang in dienst. Natuurlijk wist ik wel dat Anneke ziek was; ze hield ons immers op de hoogte. Ik had echter nooit in de gaten gehad dat Anneke een pruik droeg!

Een deel van het boek bestaat uit de ervaringen van Anneke met haar zorgverleners en de zorg die zij kreeg. Het andere deel bestaat uit de e-mails van Anneke waarmee zij familie en vrienden op de hoogte hield. Natuurlijk ontving ik die e-mails ook en het is dus geen nieuwe informatie voor mij. De positieve instelling van Anneke en haar doorzettingsvermogen maken opnieuw indruk. Al lezende beleef ik samen met Anneke haar ziekte- en herstelproces en hou het opnieuw niet droog.

Op de website van het IVM zegt Anneke: 'Als de kosten voor de uitgave van het boek geheel zijn gedekt, stopt het IVM de helft van de eventuele meeropbrengst in een studiefonds voor Karlijn, mijn zevenjarige dochter. De andere helft besteden ze aan projecten om het medicijngebruik in Nederland kwalitatief beter en veiliger te maken. Ik vind dit geweldig, want zo komen ze tegemoet aan mijn twee passies: mijn gezin en mijn werk als apotheker.'

Bestel het boek massaal zodat Anneke zelf nog diverse herdrukken kan redigeren en Karlijn in de voetsporen van haar moeder kan treden. En laat zorgverleners alsjeblieft lering trekken uit de ervaringen van Anneke!

Het boek kost € 14,90 en is vanaf 10 oktober te bestellen via de boekhandel, boekenwebsites, of via het IVM. Het ISBN-nummer is: 978-90-8562-128-7.

T en R (en al die anderen die ik niet persoonlijk ken): dank voor het doneren. Mede door jullie werd dit project een succes en houden we de herinnering aan Anneke hoog!
2 opmerkingen:

 1. Felicitaties van mijn kant : Allereerst natuurlijk voor Anneke maar ook voor jou.
  En ik ga natuurlijk meteen bestellen!! Zoals afgesproken. Plus reclame maken
  Ik heb inmiddels wel een aantal personen die ik er ook warm voor zal kunnen krijgen.
  Ik hoop zo dat het haar mag helpen en dat haar dochter er profijt van zal hebben.
  Wat een geweldig initiatief.
  Nogmaals proficiat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat bijzonder en wat mooi dat het onder meer door jouw hulp gelukt is om het boek uit te geven! Ik ken Anneke niet, maar ik bestel het boek wel, om haar en haar dochter een hart onder de riem te steken.

  Ik vind het ook heel mooi dat je deze ervaring in een blog met ons deelt, Nicolette!

  BeantwoordenVerwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.