vrijdag 1 november 2013

Kanjer Pippa!

Pippa is nu bijna een jaar oud en een kanjer!
Ze is een leuke en gemakkelijke hond en niet snel van iets onder de indruk. Ze maakte al veel dingen mee. Dat zijn heel wat ervaringen om te verwerken! Ik wil graag wat van die avonturen delen.

Hondenshows
Als pup van ruim vier maanden liep ze haar eerste hondenshow. Niet voor het echie (want dat hoeft voor ons niet zo) maar er was een keurmeester aanwezig en stiekem ben je toch wel benieuwd of je hond voldoet aan de rasstandaarden. Afgelopen weekend werd ze 'officieel' gekeurd tijdens de Clubmatch van het Polski Owczarek Nizinny Verbond Nederland. Ze eindigde als derde in haar klasse (van totaal 6 honden) met een 'uitmuntend' als score. Dat was des te knapper omdat niet M of ik haar aan de lijn had, maar ze met iemand liep die ze pas 10 minuten daarvoor voor het eerst zag!

Foto: Ernst Buyvoets
Actie!
Het gaten graven van vroeger vindt Pippa niet interessant meer, maar ballen en takken des te meer. Zeker als Hoover ze in zijn bek heeft!


Binnenshuis hadden we al ontdekt dat Pippa muzikale talenten heeft. Haar verbale talenten ontwikkelden zich van een hoog puppiekefje tot wat zwaarder geblaf. Gelukkig heeft ze niet vaak behoefte om langdurig van zich te laten horen.

Loops
Halverwege juli bereikte Pip weer een mijlpaal: ze werd voor het eerst loops. Gedurende drie weken was ze in toenemende mate interessant voor diverse reuen in de buurt. Ook Hoover was geïnteresseerd in Pippa, maar hij stond door een implantaat tijdelijk op non-actief. De geur die Pippa verspreidde vond hij nog wel erg lekker maar verder wist hij niet zo goed wat hij er mee aan moest.
Als andere reuen, die wel van wanten wisten, te dicht bij Pippa in de buurt kwamen wierp hij zich op als haar beschermheer. Hij verdedigde zijn halfzus met hand en tand en deed alle moeite om die reuen op afstand van Pippa te houden. Eenmaal duwde hij zelfs Rufus, een andere hond, van de brug om hem zo snel mogelijk bij Pippa vandaan te krijgen!

Tekening: Suzanne Brinks

Dat was schrikken, zowel voor het vrouwtje van Rufus als voor mij, want allebei hadden we die actie van Hoover niet zien aankomen. 

Onverstoorbaar
Als hulpje van de politie heeft Pippa gelukkig nog niet in actie hoeven komen.
Op de boot van en naar Engeland heeft ze in ieder geval laten zien dat ze niet snel onder de indruk raakt van dingen waarvan Hoover helemaal uit zijn plaat gaat. Maar die schapen waren toch wel eng! De uitvinding om over die stenen te lopen was trouwens van haar! Hoover volgde alleen.

Castratie
Vandaag bereikt Pippa weer een mijlpaal: ze wordt gecastreerd*.  Op het moment dat ik dit schrijf ligt ze onder narcose op de tafel bij de dierenarts om 'geholpen' te worden. Het voelde daarstraks heel vreemd om mèt haar naar de dierenarts te gaan en zònder haar weer thuis te komen. Hoover mist haar duidelijk ook. Gelukkig mogen we haar vanmiddag alweer ophalen.

Op naar de volgende mijlpaal!

* Ook bij teefjes wordt deze operatie zo genoemd (in plaats van sterilisatie) omdat de eierstokken worden verwijderd.

1 opmerking:

  1. Jolanda de Bruijn1 november 2013 om 17:55

    Wat een leuk verhaaltje over Pipa, ik herken veel dingen van haar in Jip, onverstoorbaar , enthousiast en zeker ook wat muzikaal talent, alhoewel dat wel iets minder zou mogen :-). We hebben ook veel plezier met en om Jip. Is vast een familie dingetje. We gaan natuurlijk de verjaardag vieren en denken ook even aan alle broertjes en zusjes van het nest. Verder nog veel hondenplezier en tot ziens Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.