zaterdag 10 mei 2014

Werken met partner F

Tijdens een eerdere les portrettekenen stond mijn lief M al eens model.
Tijdens de laatste les van dit seizoen stond weer een partner van één van de cursisten model. Omdat het wat lastig is zo iemand te vragen voor ons uit te kleren te gaan, werd dit ook weer een les portrettekenen. Dat vond ik uiteraard helemaal niet erg.


Hieronder de drie tekeningen die ik maakte, zonder veel toelichting erbij. Omdat die er niet is. Ik heb gewoon lekker gewerkt.

De vriendin van F vond het ook - net als ik destijds - vreemd om haar lief te tekenen. Wij hadden het daar samen nog even over.
Je weet hoe je lief er uit ziet en dat probeer je te tekenen. Of is het het beeld dat je van hem hebt (dat niet altijd overeen hoeft te komen met de realiteit) dat je probeert te tekenen? Wij kwamen er niet helemaal uit. Wie het weet mag het zeggen.


F was in ieder geval een goed model. Hij vond het zelf ook leuk om model te zitten, dus hij gaat vast nog vaker terugkomen. 

2 opmerkingen:

  1. Kan dat helemaal invoelen wat je partner betreft. Ikzelf heb nog nooit mijn eigen man geschetst of geschilderd. Ben gewoon te bang om het te verprutsen, denk ik. Maar je 1ste en 2de schets van F vind ik bijzonder goed gelukt dus chapeau!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat grappig is dit. Mijn keuze voor 'best gelukt' gaat juist naar schets 3! Op 1 en 2 herken ik F niet eens, maar dat bevestigd dat ik een heel ander beeld van hem heb!
    M (zwager van F)

    BeantwoordenVerwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.