woensdag 29 oktober 2014

52 weken: bakstenen, rondingen en silhouetten

De opdrachten van deze weken waren lastig. Ofwel omdat de definitie van het onderwerp mij niet duidelijk was, ofwel omdat het seizoen en het weer niet meewerkten.
Week 22: bakstenen
Voor deze opdracht (stenen) en bonusopdracht (patronen) werden bakstenen en klinkers door veel van mijn medefotografen op één hoop gegooid, wat ik enigszins verwarrend vond. Volgens Wikipedia klopt het echter wel: 
Een klinker, officieel straatbaksteen, is een type baksteen dat gebruikt wordt als bestrating in de wegenbouw. De naam klinker slaat van oudsher op bakstenen, die als men er tegen aan tikt "helder klinken". (...) In vergelijking met stenen die in de bouw worden gebruikt, zijn klinkers harder. 
Enfin, dit is wat ik ervan maakte, waarbij ik het verschil tussen bakstenen (voor het bouwen van huizen) en klinkers (voor het bestraten van wegen, al dan niet met een patroon) heb gerespecteerd.

Week 22: bakstenen - vroeger had men nog aandacht
voor dit soort versieringen

Week 22: bakstenen - geschikt en ongeschikt,
wachtend op wat komen gaat

week 22: patronen in klinkers,
gewoon bij mij in de straat

Week 23: rondingen
Ik zocht rondingen. Ik vond een eend die zijn eigen rondingen creëerde tijdens het wassen ...

week 23: rondingen

... een blad met eierdopjes ...

week 23: rondingen

... en een lang fietsenrek.

week 23: rondingen

De bonusopdracht had als onderwerp 'rondingen in de natuur'. Dat viel nog niet mee, doordat er niet veel bloeiende bloemen meer waren. Een rondje door een stadspark bood echter uitkomst!

week 23 - bonusopdracht: rondingen in de natuur

Week 24: silhouetten
Voor een silhouettenfoto heb je tegenlicht nodig, maar de zon liet zich deze week niet veel zien. Voor deze opdracht overwoog ik even om een beetje te smokkelen en in mijn foto-archief te duiken. Toch vond ik een paar zonnige momenten.
 
Week 24: silhouetten

Bij het ontbreken van zonlicht creëerde ik zelf een witte achtergrond.

Week 24: silhouetten
Voor de opdracht van volgende week hoop ik op regen. Maar dan ook alleen maar voor de opdracht, hoor!

1 opmerking:

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.