zaterdag 21 november 2015

Time flies!

Wat gaat de tijd snel! Alweer meer dan de helft van de tekenlessen van dit blok is voorbij. Ik vind het erg goed gaan, en ik leer nog elke week bij. Een lekker houtskoolkrijtje is echter wel essentieel, anders voelt het als krassen!


Snelle mannen en vrouwen
We beginnen elke les met standen van twee en vijf minuten. Deze korte poses zijn bedoeld om er in te komen, om je vingers 'warm' te tekenen. In twee tot vijf minuten komen er regelmatig mooie dingen op mijn papier! Niet lang kunnen nadenken over iets, komt het eindresultaat soms ten goede.


Handen en voeten
Natuurlijk oefenen we ook nog regelmatig het tekenen van handen en voeten. Hieronder een detail uit een tekening: in elkaar gevouwen handen om een been.Tragere acties
Gelukkig duren de meeste standen langer dan vijf minuten. Ik blijf die langere standen het leukste vinden. Hier onder zie je - naar mijn idee - best gelukte tekeningen per les. Niet perse in chronologische volgorde van de lessen.

Handen en voeten blijven toch lastig om te tekenen. Soms laat ik ofwel de handen, ofwel de voeten met opzet van het papier aflopen. Wat er wel aan handen en voeten op staat, lukt tegenwoordig vaker wel dan niet. Oefening baart kunst!Ik probeer steeds vaker ook de gezichten in te vullen. Soms lukt dat niet, en dan laat ik het aan de kijker over om er een invulling aan te geven. 
Als het wel lukt met het gezicht, vind ik het zelf wel prettig als het ook lijkt op het model. Bij deze tekeningen vind ik dat goed gelukt.

 


De laatste tijd kies ik vaak bewust voor een plek in het lokaal waarbij ik het model van de zijkant zie. Verkortingen blijven blijven lastig te tekenen, maar maken het wel spannend(er).


Dit linkerbovenbeen (van de tekening boven) is te laag getekend en daardoor veel te lang, maar de rest vind ik erg geslaagd.
Bij de volgende tekening is het even een zoekplaatje. Het model stond met gebogen hoofd op handen en knieën. Je kijkt tegen de bovenkant van het hoofd.Ik hoop nog lang door te kunnen gaan met deze lessen, want het is elke keer een schitterend begin van het weekend. En ik ga ook alvast mijn voorraad lekkere krijtjes aanvullen!

2 opmerkingen:

  1. Hi Nicolette, "tijd vliegt" dat zeg je goed, vind ik ook, vandaar weinig reacties van mijn kant. Toch geniet ik altijd van je stukjes, zoals deze met de schetsen van je modellen. 'k Vind ze mooi en natuurlijk, knap hoor om met een paar streken (of hoe noem je dat) de mensen op papier te krijgen. Bovendien word jij er gelukkig van en dat is het allermooiste. Groetjes, Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Trijnie, dank je wel voor je lieve reactie! We moeten binnenkort eens even bijpraten!

      Verwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.