donderdag 5 november 2015

Alz-dinges

Herken je dit? Soms sta ik ergens en weet ik, dat ik daar speciaal voor iets naar toe liep. Maar waarvoor nou toch alweer? Geen idee!
Of zijn spullen die ik onlangs nog gezien heb, ineens spoorloos. Is dat herkenbaar? Deze week overkwam het me weer.


Gisteren gebeurde het wéér! Ik zou vandaag bij iemand gaan tekenen en we hadden afgesproken 'handen' als onderwerp te nemen. Ik had beloofd mijn houten 'tekenhanden' mee te brengen om als voorbeeld te gebruiken.
Nu is het handig als je belooft spullen mee te brengen, dergelijke afspraken ruim van tevoren voor te bereiden. Ik neem me dat ook altijd voor, maar meestal stel ik dat voorbereiden uit tot de avond van tevoren, of zelfs tot heel kort voor vertrek. Toen ik gisteren die handen ging zoeken, was ik er dus best vroeg mee. Gisteren was naar mijn idee ook ruim vroeg genoeg, want ik had die houten handen immers laatst nog ergens gezien. Ik was er zéker van dat ze in een bepaalde kast lagen!
Toen ik voor die kast stond.... zag ik heel veel, maar niet die handen. Ik heb mijn halve huis overhoop gehaald en ik vond ze niet. 

Vanochtend trof ik in mijn laatste wanhopige zoektocht wel mijn aquarelpotloden aan, die ik afgelopen zomer nodig had voor een tekenworkshop. Ik begon toen zelfs te twijfelen aan mezelf of ik echt wel zo'n doos potloden bezat! Uit pure ellende kocht ik toen een nieuwe doos. Nu heb ik dus twee dezelfde dozen aquarelpotloden.

Hetzelfde gebeurde deze week met twee bussen talkpoeder. We kochten de tweede bus omdat.... je raadt het al. Enfin, ik wist zéker dat ik ze laatst allebei gezien had. Waar ik dacht ze gezien te hebben, stonden ze dus niet. Twéé bussen zoek! Omdat we toch talkpoeder nodig hadden, schaften we een derde bus aan. Die eerste twee bussen zijn nog steeds niet terecht.

"Te goed opgeborgen" is meestal mijn excuus in zo'n situatie, maar dat is nooit bevredigend... want ik krijg er mijn spullen niet mee terug. Een keer stevig opruimen, hoor ik je zeggen. Ja, dat ga ik doen, dat staat al jaren op mijn to-do lijstje.

Is dit het begin van Alz-dinges??

O, ja, ik vond mijn handen terug. Gelukkig maar. Nu de talkpoeder nog.

3 opmerkingen:

 1. Goed verhaal Nicolette en helaas zeer herkenbaar

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Had deze blog gelezen, maar mijn advies , iedere dag een kwartiertje opruimen kwam niet door. Ik probeer het nog maar eens.

  Gisteren is voor herhaling vatbaar.
  ML

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een bus talkpoeder is inmiddels terecht!

  BeantwoordenVerwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.