vrijdag 24 januari 2014

1 jaar Rode Konen

Deze week was ik met vriendin R, die de naam voor deze weblog bedacht, in de sauna waar wij waren toen zij die naam bedacht. Das is inmiddels ruim een jaar geleden. Ik blog dus alweer een jaar. Ik blog met rode konen, nog steeds.
Tijd voor een evaluatie.

Roodste Konen
In het afgelopen jaar schreef ik 75 Koontjes, waarvan er 3 wel leuk of mooi, maar niet speciaal bedoeld waren voor mijn weblog. Daarvoor bedacht ik de term 'PubliKoontjes'.

Het is mij wel duidelijk waar ik de roodste konen van krijg: ik schreef
Sommige Koontjes vallen onder meerdere noemers. Ik heb ze niet uitgesplitst naar één enkele categorie, omdat het een indicatie geeft van waar ik de roodste konen van krijg.
Waar ik niet over schrijf, maar wat ik wel voor elk Koontje doe, is het zelf maken of zoeken van geschikte foto's of afbeeldingen ter illustratie van mijn verhaal. Ik krijg minstens zo rode konen van het fotograferen voor een Koontje, als van het schrijven van de tekst.

Graag bedank ik M voor het meelezen voordat ik een Koontje publiceer. Zijn kritische blik is goud waard!

Lezers
Mijn weblog trok tot en met 31 december 1575 bezoekers, waarvan 701 unieke lezers. Meer dan de helft van de lezers (55,5%) is een trouwe fan en keert regelmatig terug. Jij ook waarschijnlijk! Leuk!

Wat betreft bezoekersaantallen was september een topmaand met 254 bezoekers. Vooral 6 en 16 september springen er uit met elk 23 bezoekers! Waarschijnlijk komt dit omdat ik even daarvoor mijn weblog in een LinkedIn groep gepromoot heb. Ook 19 december was een topdag met zelfs 24 bezoekers, dit betrof mijn PubliKoontje over Kerstmis.

In totaal zagen jullie samen 3700 Koontjes, lazen jullie gemiddeld 2,35 Koontjes per bezoek en een bezoekje duurde gemiddeld bijna 2 minuten. 

Jullie komen voornamelijk uit Nederland, Amerika, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Maar een enkeling bezocht ook mijn weblog vanuit Frankrijk, Brazilie, Australie en Zwitserland, Griekenland en Noord Korea. Wonen jullie daar of vierden jullie daar vakantie??

De meesten van jullie komen op eigen initiatief op mijn weblog langs, 19 lezers maakten het zichzelf gemakkelijk met een abonnement op mijn Rode Konen. Zo vliegt elk nieuw Koontje automatisch je mailbox in. Op één na ken ik al mijn abonnees persoonlijk. Ik heb geen idee wie die ene onbekende is, maar ik hoop dat je net zo van mijn Koontjes geniet als ikzelf. Welkom in ieder geval!

Meest bekeken
Kennelijk vinden jullie het interessant om achter de schermen van een filmproductie mee te kijken. Het Koontje met een vergelijkbare titel werd het vaakst bekeken. Daarna gingen er bij jullie alarmbellen af omdat Hoover en Pippa zo waaks waren. Op de derde plaats een interessant artikel over komkommertijd, dat ondanks die komkommertijd kennelijk toch veel aantrekkingskracht had. En jullie leefden ook erg mee met het project om het boek van oud-collega Anneke gepubliceerd te krijgen.
'Pippa op ontdekkingsreis' is gezakt naar de vijfde plaats. De publiciteit rondom 'de zus van ... ' is ook stukken minder, dus dat verbaast mij niets.

Eigen thuis
Dit najaar vond ik mijn Rode Konen structureel levensvatbaar en besloot toen al voor mezelf ermee door te gaan. Dit verdiende een eigen thuis voor mijn weblog. Ik creëerde dat door de domeinnaam www.rodekonen.nl te registreren. Het klopt dat je als je aan het lezen bent in de adresregel nog steeds blogger.com ziet staan maar als je mijn domeinnaam intypt kom je uit op het thuishonk. Ik zal je niet lastig vallen met de technische details, het is niet helemaal zoals ik het wilde, maar voorlopig ben ik er tevreden mee.

Toekomst
Ik blijf doorKonen, dat is zeker. Ik hoop het aantal van ruim 1 Koontje per week vol te houden. Je zult regelmatig publiKoontjes tegen gaan komen omdat ik mijn schrijfactiviteiten ga uitbreiden. Ik ga namelijk ook buiten mijn weblog om schrijven. Dat wordt een nieuw avontuur, vandaar dat die Koontjes ook apart te benaderen zijn.

Ik schrijf door, ik hoop dat jullie blijven lezen.
Op naar het tweede jaar!
Tot Koons!
 

2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met deze mijlpaal, Nicolette! Ik ben nog lang niet zo ver, maar wat niet is, kan natuurlijk altijd komen!
    Groetjes, Wies.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yeuh, een jubileum!
    Van harte gefeliciteerd en dat er nog maar vele mogen volgen.

    BeantwoordenVerwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.