maandag 28 juli 2014

52 weken: gaten, warmte en afdrukken

Ik vind het een uitdaging om de opgegeven onderwerpen te fotograferen in mijn dagelijks leven en in mijn dagelijkse omgeving. Om in die omgeving van alledag anders te leren kijken naar de dingen van alledag. Ik wil er dus niet speciaal op uit trekken om ergens ver buiten de deur het onderwerp te zoeken of zelfs te ensceneren. Ik heb niet altijd mijn spiegelreflexcamera bij me, maar meestal heb ik wel een compactcameraatje bij me en is een foto snel gemaakt als het onderwerp in beeld komt.

Afgelopen weken heb ik geleerd dat het makkelijker fotografeert als ik iets 'heb' met het onderwerp. Met de onderwerpen 'warmte' en 'afdrukken' van de laatste twee weken 'had' ik niet zoveel.


Week 9: gaten
Het 9e onderwerp dat we mochten fotograferen was 'gaten'. Ik kwam verschillende interessant gaten tegen tijdens het maken van een reportage voor het Rode Kruis: tijdens de instructie met rollators en rolstoelen en in Madurodam, waar we later (met die rollators en rolstoelen) naar toe gingen.

week 9: gaten voor het afstellen van een rollator

week 9: gaten in het dak van het parkeerdek
van het gebouw van Transavia.com, in Madurodam

week 9; gaten in de banden van mijn slippers, thuis

Week 10: warmte
Dit is zo'n onderwerp waar ik dus echt niets mee heb. Tenminste niet met warmte als in 'hoge buitentemperaturen'. Kaarsjes branden en zo doe ik niet, dus daar kon ik ook geen warmte-inspriatie vandaan halen. De tweede helft van de week werd het buiten warmer, zeg maar gerust: heet. Als in 'hittegolf. Dat zijn voor mij dagen om stil te blijven zitten, weinig te bewegen en hopen dat het snel weer over is. Ik vond dit dus best een lastig onderwerp om op foto vast te leggen.

Bij uitblijvende warmte buiten ging ik in het begin van de week op zoek naar een warmtebron binnenshuis.

week 10: magnetronwarmte

En toen werd het buiten heet! Niet het prettigste weer voor de honden. Ook niet voor mij.

week 10: afkoelmat voor de hond tegen de warmte

Week 11: afdrukken
Met dit onderwerp had ik ook niet zoveel. Ik probeerde via afdruk, opdruk en indruk een link te leggen met de vliegtuigramp met vlucht MH17 die veel indruk op me maakte. Maar uiteindelijk vond ik dit toch wat vergezocht. Maar het maakt wel indruk! Daarom wijdde ik daar een Koontje aan.

Ik vond de volgende afdrukken in mijn directe omgeving:

week 11: afdrukken in
- waar-zag-ik-die-eerder -
slippers!

week 11: afdrukken van hulpstreepjes
 bij nieuwe belijning op een fietspad
De eerste foto's voor het volgende onderwerp zijn alweer gemaakt, maar die gaan voorlopig nog even achter slot en grendel.

3 opmerkingen:

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.