zondag 23 november 2014

Langer werken met hetzelfde model

De najaarscursus 'Werken naar Model' werd helaas geannuleerd in verband met te weinig deelnemers. Jammer, want het kleine clubje die-hards dat wel wilde meedoen, waaronder ik, was erg enthousiast. De juf beloofde als troost een workshop van vijf uur, waarin we met één model zouden werken. 's Morgens zou er worden getekend, 's middags geboetseerd. Natuurlijk op voorwaarde dat er voldoende animo voor zou zijn.

Klinkt dit bekend? Ik maakte voor een vergelijkbare workshop van dit voorjaar een flyer. Die workshop ging helaas niet door door in verband met ... te weinig deelnemers. Afgelopen zaterdag waren er gelukkig genoeg deelnemers en konden we aan de slag!Ik had inmiddels twee lessen van een nieuwe cursus modeltekenen in de vingers en dat kon ik duidelijk merken!

Het model dat was uitgenodigd, was ons bekend. We tekenden haar al eens eerder.
Elk model heeft zijn of haar favoriete standen. Zo tekenen we bij terugkerende modellen dus regelmatig dezelfde standen. De belichting en de hoek van waaruit je tekent kunnen anders zijn. En je kunt je dag hebben, of niet. Eigenlijk is dus elke stand weer anders.

Tekenen
We begonnen met een aantal korte standen van 5 minuten.
De tekening bovenaan in dit Koontje was de laatste korte stand.

Voor de lunchpauze kregen we nog een paar standen van 10 en 20 minuten:
Boetseren
Na de lunch werd de ezels gewisseld voor bokken. Ofwel: de tekenattributen maakten plaats voor de boetseerbenodigdheden.

Het model nam eerst een zittende stand en daarna een liggende stand aan.Tekenen is toch meer mijn ding, merkte ik opnieuw, maar de afwisseling van het tekenen en boetseren en het werken met hetzelfde model was erg geslaagd.

Zoals gezegd hadden we dit model al eens eerder te gast. Het is leuk om de diverse standen en tekeningen van toen en nu te vergelijken. De laatste tekenstand van toen was bijna dezelfde als de liggende boetseerstand van nu. Ik vind dat mijn tekeningen van de standen van 5 minuten 'volwassener' geworden zijn in vergelijking met april van dit jaar.

Dit was de laatste keer dat we bij TransArte konden tekenen. De ruimte houdt op te bestaan als cursusruimte. Ik hoop van harte dat er een nieuwe locatie gevonden wordt. Ik krijg namelijk nog steeds erg rode konen van dit tekenen!2 opmerkingen:

  1. Het zittende geboetseerde model is heel goed gelukt.
    En ook de tekeningen zijn best goed.
    ML

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je tekenvaardigheid gaat met sprongen vooruit. Vasthouden!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.