dinsdag 2 december 2014

Pien

Ik stel graag onze nieuwe huisgenoot voor: Pien.
Pien is - net als Hoover en Pippa - een Polski Owczarek Nizinny. Pien zal straks worden ingezet als therapiehond. Pien blijft ongeveer een half jaar bij ons waarna ze naar haar definitieve baasje zal gaan.

Opvoeden en trainen
M, mijn lief, volgt via DogsWork de opleiding tot therapiehondenbegeleider. Vanuit die opleiding werd onlangs de vraag gesteld wie interesse had om gedurende een half jaar een pup op te voeden. Daar had M wel oren naar! Hij heeft altijd graag met honden willen werken en zag nu zijn kans schoon. Niet alleen de cliënt begeleiden maar ook nog eens zijn of haar hond opleiden! Oké, opvoeden. Het echte trainen wordt door de trainers van DogsWork gedaan.

Actie!
Ik twijfelde nog even, maar ik was ook snel om. Nu was ik met Hoover al gewend dat één en ander snel gaat. Van denken over een hond tot Hoover in huis, duurde vier dagen. Bij Pien duurde het wat langer, zelfs wel een hele week! Ik had dus ruimschoots de tijd om te wennen aan het idee van een derde hond.

Gretel, Meis of Pluis?
Pien heeft nog twee broertjes.

Foto via Maud Jacobs, DogsWork
Pien is de middelste

M had voorkeur voor een teefje, dus dat kon er maar één van de drie zijn. We wisten nog niet welke naam Pien zou gaan krijgen. Omdat we de nieuwe pup voor onszelf toch een naam wilden geven, werd het in eerste instantie Gretel, omdat Pien uit Duitsland afkomstig is.
We mochten mee brainstormen over de naam van de pup. Gretel veranderde van Meis in Pluis (van Pluizebol) en uiteindelijk werd het dus Pien. Een leuke, stoere meidennaam. 

Kennismaking met Pien
Gisteren haalden we Pien op.

Foto: Maud Jacobs, DogsWork

Pien doet het hartstikke goed. Ze is net 8 weken uit en al bijna zindelijk (hulde voor de fokker!). Ze mist haar mams een beetje en heeft nog wat moeite met alleen zijn, maar is erg lief. En slim! Ze heeft de tuin al verkend en ontdekt dat ze uitstekend onder de poort door kan. Ze heeft zich ook uit al haar meegeleverde tuigje en haar riem weten te wurmen, dus daar moeten we iets anders op verzinnen.

Hoover en Pippa
Hoover vindt het maar vreemd dat een andere hond in huis ook veel aandacht krijgt en vind het maar niets dat hij zijn speelgoedjes moet delen met een vreemde hond. Hij eigende zich daarom op voorhand vast al het speelgoed van Pien toe.
Pippa heeft, zoals gewoonlijk, nergens problemen mee en accepteert haar nieuwe huisgenootje al volledig.

Meer foto's en verhalen volgen binnenkort!

4 opmerkingen:

  1. Leuk beest en hele leuke fotos.
    Proficiat!
    ML

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je krijgt waarachtig een groot gezin.Hoe vul je al die mondjes?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Nicolette,
    wat een geweldige aanwinst in jullie huis met die schattige Pien. Houdt zij deze naam als ze straks (ik denk met veel verdriet voor jullie) naar haar nieuwe baasje gaat? Goed hoor, dat ze meteen geaccepteerd werd door de andere twee; komt vast omdat ze alledrie uit dezelfde stam afkomstig zijn! Veel succes, ben benieuwd naar het vervolgverhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Trijnie,
      Pien is haar definitieve naam. Gekozen met het oog op dat iedereen waar ze terecht kan komen (ook bijvoorbeeld een grote stoere man), haar met goed fatsoen 's avonds binnen kan roepen. Dat doe je wel met een Pien, maar niet met een Fifi.
      Het zal inderdaad niet meevallen om haar straks weer af te staan. Maar Mark blijft haar waarschijnlijk verder zien, en wij houden Hoover en Pippa natuurlijk nog over.

      Verwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.