woensdag 16 maart 2016

Geduld hebben en doorzetten

In het najaar van 2013 probeerde ik al eens over te stappen naar een smartphone. Toen koos ik uiteindelijk toch weer voor een ouderwets knoppentoestel. Ik schreef er destijds een Koontje over.
Tegenwoordig gebruik ik wel een smartphone, maar helemaal 'om' ben ik nog steeds niet. Zo ging het vanmiddag weer eens mis.

Privénummer
Ik werd gebeld door iemand verborgen achter een privénummer. Ik wilde de oproep beantwoorden, maar hoe ik ook op ANTWOORD klikte of wreef, er gebeurde niet wat ik verwacht had. Ik kreeg geen contact. Omdat het toestel na een aantal maal overgaan overspringt op de voicemail, hield het gerinkel na verloop van tijd op. Wat een rust. Maar ja, wie belde er nu?
Ik vind het altijd erg frustrerend om niet te kunnen zien wie er belt. Ik snap dat bijvoorbeeld marketeers niet traceerbaar willen zijn, maar spreek dan op zijn minst een bericht in als dat mogelijk is!

Ik verwacht namelijk nog een aantal reacties op vragen die ik heb uitstaan en ik verstuurde de nodige sollicitatiebrieven waarvoor ik uiteraard een uitnodiging voor een gesprek verwacht. En zo zijn er nog meer zaken waarover ik gebeld kan worden.

Appjes
Wat doe ik zoal met die telefoon? Bellen en gebeld worden natuurlijk. Af en toe fotografeer ik ermee als mijn camera niet bij me heb, en daarnaast WhatsApp ik ermee. Maar zelfs dat laatste doe ik vaker via de pc dan via mijn telefoon omdat dat handiger is met typen.
Ik sloot geen internetabonnement af bij mijn provider, dus ik maak gebruik van de WiFi-mogelijkheden die zich voordoen. Dat is voornamelijk thuis, en juist daar heb ik vaak mijn pc bij de hand. Wat ik ook lastig vind is dat ik altijd een leesbril nodig heb, wil ik iets op mijn toestel kunnen zien.

Check, geen bericht ingesproken.

(On)misbaar?
Er zit een mogelijkheid in het apparaat om mijn Outlookagenda van de pc te synchroniseren met die in het apparaat. Helaas komen sommige afspraken op de verkeerde datum terecht. Ik heb nog niet uitgevonden welke instelling ik daarvoor moet wijzigen. Op die agenda kan ik dus niet blind vertrouwen als ik een afspraak wil maken.

Ik downloadde wat nuttige appjes. Het meeste gebruik ik Buienalarm, de app van onze intelligente thermostaat, en Settle up om gedeelde uitgaven op bij te houden. En laatst downloadde ik de 2Voor12 app om de strijd met mezelf aan te kunnen gaan.
Allemaal best leuk, maar geen van deze apps is onmisbaar. Ik kan ook gewoon naar buiten kijken hoe bewolkt het is, vijf stappen lopen naar de thermostaat, ouderwets sms'en en het  opschrijfboekje weer in ere herstellen.

De website van Buienalarm toont vandaag een mooie spreuk:  
Als je een regenboog wilt, moet je eerst de regen accepteren
Check, de komende uren wordt er geen neerslag verwacht. Ook geen regenboog dus.

Geduld hebben en doorzetten?
Ik ben nog steeds niet onverdeeld enthousiast over het fenomeen smartphone, hoewel ik nog steeds blij ben dat mijn lief  mij (alweer) de mogelijkheid gaf om er een gedurende langere tijd te lenen. Ik hou het in ieder geval nu al langer vol dan die ene maand in 2013.

Maar wie mij nou belde? Geen idee. Geduld hebben is een schone zaak. Doorzetten ook.2 opmerkingen:

 1. trijnie lepoeter16 maart 2016 om 21:04

  hoi Nicolette, ik heb ook nog een ouderwets telefoontje, ik kan er allen maar mee bellen.Ik wil al heel lang zo'n "wrijf-telefoon", gewoon, omdat ik bang ben dat ik het later niet meer kan leren en ook dat het me leuk vind om te "appen". Als het zover is "ap" ik je wel. Tegen die tijd ben jij het helemaal gewend, wed ik.
  Lieve groetjes, Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Trijnie, ik had even de neiging om voor te stellen om van toestel te ruilen. Maar dat is niet jouw bedoeling, begrijp ik. Ik ga oefenen om het beter onder de knie te krijgen zodat we over een tijdje gezellig kunnen appen.

   Verwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.