zondag 7 april 2013

Jonge hondendag

Pippa (l) en Dziki (r)
afbeelding: I. Buyvoets
Gisteren waren we met Hoover en Pippa te gast bij de jonge hondendag van de Kynologenclub Gorinchem en omstreken. 
Het is een dag voor honden tot 2 jaar en hun baasjes. Alle honden werden gekeurd door een keurmeester en hun baasjes ontvingen achteraf een keuringsrapport.

In tegenstelling tot de nieuwjaarswandeling waar ik eerder over koonde, was dit een dag voor allerlei soorten honden, dus niet alleen voor nizinny's. Desondanks was 'ons' ras best goed vertegenwoordigd.

Wij zijn niet zo van het lopen van tentoonstellingen en het maakt ons echt niet uit hoe Hoover en Pippa beoordeeld worden. Voor ons blijven ze de mooiste en liefste honden. Maar het is natuurlijk altijd leuk om andere nizinny's en hun baasjes te ontmoeten. Zo uitgebreid is het ras niet, dus je kent elkaar al snel. En de fokker van Hoover en Pippa was er ook met Dziki, een zus van Pippa. Dat op zich was natuurlijk al erg leuk!

Pippa kwam uit in de babyklasse (tot 6 maanden), samen met Dziki en nog heel veel andere babypups. Eerst werden alle pups met hun baasjes in de ring geroepen en even kort bekeken. Per 5 of 6 puppen kom je dan later terug om uitgebreider bekeken, betast en beoordeeld te worden. De honden dan, he. Hoewel we met Pippa nooit geoefend hadden in het mooi links lopen en mooi staan, deed ze het hartstikke goed!

Hoover kwam uit in de 'jonge hondenklasse' (tot 2 jaar). Vorig jaar volgden we ooit een ringtraining met hem, maar daarvan wist hij zich nu nog maar weinig meer te herinneren. Ook met hem besteedden we hier geen aandacht meer aan, dus eigenlijk was het ook niet zo verwonderlijk. Hij was als eennalaatste van zijn groepje aan de beurt en ik moest hem dus best lang zoet houden voordat hij eindelijk in actie mocht komen. Het duurde hem sowieso allemaal een beetje te lang, dus voordat hij en ik 'op' moesten aan het eind van de dag, zat hij er al behoorlijk doorheen.

Noch Pippa, noch Hoover waren de beste in hun klasse, maar zoals gezegd, maakt ons dat helemaal niets uit. Wat wel erg leuk - en bijzonder - is dat in beide klassen een nizinny als beste hond beoordeeld werd! In de babyklasse was Dziki de mooiste hond, Pippa's zus dus. Zo blijft het toch een beetje in de familie!

Tot slot een groepsfoto met alle aanwezige nizinny's:


1 opmerking:

  1. Nou Pippa is ook een plaatje hoor en Hoover en echte puberreu haha
    Het was gezellig

    BeantwoordenVerwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.