dinsdag 2 april 2013

Pippa als mollenmadam

Pippa heeft nog geen keuze gemaakt tussen ballenbitch of takkenteef. Ze wordt namelijk afgeleid door iets dat veel interessanter is dan ballen en takken! Ze heeft Hoover zien graven en graaft nu samen met hem vakkundig elke molshoop in de buurt uit. Pippa is dus voorlopig de mollenmadam.

In eerste instantie waren zowel het graven als de molshopen een ontdekking van Hoover.


Pippa zag Hoover naar een boom sprinten en gaan graven. Dat was interessant! Natuurlijk volgde ze het voorbeeld van haar grote broer en stortte zich in het gat dat de molshoop inmiddels was.


Net als Hoover probeert ze de mollen naar buiten te sleuren. Die hebben zich echter al lang uit de voeten gemaakt. Waardoor er steeds dieper gegraven moet worden.
Ook de graafrichtingen verschillen. Soms graaft het ineens via links lekkerder dan via rechts. Als ik dan niet snel genoeg reageer en opzij spring, kan het zomaar zijn dat ik een lading afgewerkt zand over - en in - mijn schoenen krijg.

Al snel beperkte het graven zich niet alleen tot molshopen. Elke berg met zand moet er inmiddels aan geloven.

Pippa heeft meestal niet het geduld om te wachten tot Hoover is uitgegraven. Ze gaat achter Hoover staan, of ze kruipt tussen zijn poten om hem mee te helpen. In haar enthousiasme merkt ze niet eens dat ze alle aarde die Hoover uitgraaft, over zich heen krijgt. Het is echt komisch om te zien.


Onze tuin telt gelukkig nog maar twee gaten. Ik hoop dat daarbij blijft.
Dat wordt feest als Pippa straks wordt losgelaten op hunebedden in Drenthe!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.