donderdag 4 juli 2013

Werk in uitvoering (4): The Bridge

The Bridge was de eerste Scandinavische serie die M en mij in zijn ban kreeg. Hierna raakten we helemaal verslaafd aan Scandi thriller-series. Ik schreef hier al eerder over.

De brug waar ik het nu over heb, is geen onderwerp van een thriller, maar zorgde wel voor een serie van Koontjes waarvan dit de afsluitende is. De brug is namelijk klaar! Eindelijk!

Week 6 bracht een 'projectbord' met uitleg over wat er nu eigenlijk te gebeuren stond. Zelfs de feestelijke opening werd al aangekondigd!


De rotzooi viel me eerlijk gezegd mee. Ook wel logisch want het grote werk vond op het water plaats. De dam werd uitgegraven en het slib werd afgevoerd. Er werden staanders voor de brugdelen geplaatst en uiteindelijk ook de brugdelen zelf.
Er ligt nog verdwaalde berg zand die elke keer als we er langs komen erg verleidelijk is voor Hoover en Pippa om in te graven!

Halverwege de drie weken die dit karwei duurde, zag het er ongeveer zo uit, gezien vanaf 'onze' kant van het water:


Het militaristische uiterlijk van de brug zoals aangekondigd in het wijkbericht, bleek kennelijk niet zo belangrijk. Of te duur. Want ben nu eerlijk, wat krijg je tegenwoordig nog aan brug voor een bedrag van € 128.750,00??
Daarentegen hebben we er wel een vlonder aan het water bij. Wordt het een horecagelegenheid, een vissersstek of een kano-uitaanlegsteiger?? Als het vlonder al blijft liggen na de opening. Hij was namelijk niet gepland en omwonenden zijn bang voor overlast door  hangjongeren ...

De officiële opening van de brug was vanmiddag.


Het lint van de brug wordt doorgeknipt
door een mevrouw van het Hoogheemraadschap (r)
en wijkwethouder Mirjam de Rijk (l).
Daarmee werd de brug voor geopend verklaard.

Ikzelf nam de brug al twee dagen eerder, samen met Hoover en Pippa in gebruik, toen alle hekken er nog stonden maar de brug naar mijn idee wel al klaar was. Toch zonde om het ding ongebruikt te laten als hij gereed is? Hij loopt heerlijk.

Mijn achtertuin is in ieder geval weer via de normale route bereikbaar. Gelukkig maar. De doggies zijn er ook blij mee want nu mogen ze weer legaal los rondrennen.

Het dammetje voor ...
De brug met vlonder na ...

10 opmerkingen:

 1. leuk. Ik ga eens kijken ter plekke . . .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Opening brug: 4 juli...
  Dus gisteren groot feest gehad daar boven/over het water? Daar lees ik niks over??? Of was dat lintje doorknippen het enige feestelijk vertoon?
  Geen buurtfeest, fanfare of andere feestelijke toeters en bellen...???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, vergeet even dat het vandaag al 7 juli is...
   Jullie reacties waren van 5 juli, vandaar de data-verwarring.
   En na publicatie niet meer te herstellen, dus een nieuw berichtje eronder dan maar.

   Verwijderen
  2. Ehm... de brug was versierd met ballonnen En er was een hapje en een drankje en je kon je leven wagen in een kano. Met een uurtje was het wel bekeken.

   Verwijderen
 3. Ehm, nice try Nicolette. Maar The Bridge was eigenlijk niet de eerste Scandi-thriller die ons verslingerd maakte aan het genre: het was Millennium van Stieg Larsson. Eerst de boeken (wat een pillen) en daarna de diverse versies van de films. Maar inderdaad: daarna werd het wat stiller tot The Bridge.

  ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooooh ja, je hebt helemaal gelijk! Komt vast omdat er zo'n tijd tussen zat. Ik laat het toch staan, want het is zo'n leuk bruggetje naar The Bridge. If you don't mind.

   :)

   Verwijderen
 4. Ria: Kunnen er meer dan 2 hangjongeren op het vlondertje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, zeker wel een hele groep! Maar dat kan ook op de oever aan de overkant...

   Verwijderen
  2. Ik hoop dat we het vlondertje kunnen loskoppelen, als die hangjongeren erop zitten... dan zijn we even van de overlast af. Want denk maar niet dat ze gaan zwemmen!

   Verwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.