woensdag 18 december 2013

PubliKoontjes

Ik introduceer graag een nieuwe term: het publiKoontje.

PubliKoontje is een woord dat je niet in de Dikke van Dale zult vinden. Ik bedacht het namelijk gisteren pas. Het is dus een heel nieuw woord.

Een publiKoontje is ofwel een extern gepubliceerd Koontje, ofwel een tekst of anderszins van mijn hand, niet speciaal bedoeld voor mijn weblog. Deze tekst werd eerste instantie ook gepubliceerd buiten deze weblog. Dergelijke publicaties wil ik hier ook graag delen. PubliKoontjes dus.


Zo reageerde ik vorige maand op een oproep van het Rode Kruis waarin schrijftalent werd gezocht. Je begrijpt dat ik mij meteen aangesproken voelde. Ik kortte drie Koontjes in tot het maximum aantal woorden en regelde een interview om uit te kunnen werken. Na het inleveren van mijn schrijfsels was het afwachten. Na enige tijd kwam het verlossende bericht dat het Rode Kruis mij graag wil toevoegen aan hun verslaggeversteam.
Ik zal één of twee keer per maand verslag gaan doen van regionale en soms zelfs landelijke activiteiten van het Rode Kruis. Uiteraard worden mijn verhalen onder de aandacht gebracht via de kanalen van het Rode Kruis. Ik wil ze jullie als lezers van mijn weblog niet onthouden dus ik publiceer ze ook hier.

Daarnaast werkte ik deze maand mee aan een digitaal magazine van de LinkedIn groep 'Creëer je eigen werk' waar ik lid van ben. Het is een kerstnummer dat heel binnenkort uitkomt.

Waarschijnlijk volgen er meer 'externe' schrijfsels. want dat ik rode konen krijg van schrijven is me onderhand wel duidelijk. Hou mijn weblog dus in de gaten!

Als een nieuw woord, zoals publiKoontjes, drie jaar lang algemeen gebruikt wordt, wordt het opgenomen in de Dikke van Dale. Gebruik dus het woord publiKoontjes dus veelvuldig!

3 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je je eigen weblog hebt en schrijven zo graag doet. Ikzelf vind het altijd heerlijk om achter de PC te duiken en mailtjes te sturen omdat ik schrijven ook zo leuk vind. Vroeger dacht ik dat ik OOOit een boek uit zou gaan geven maar ik ben meer v/h korte werk (denk ik) 'k Zal je woord gaan verspreiden in 't Gooi en je weblog blijven opzoeken. Groetjes van Inez

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een top-woord ! en ik mag het dus gebruiken?
  Ik geef het graag ook door met jouw naam erbij, mag dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk mag je het woord gebruiken, graag zelfs! De eerste 3 jaar is vermelding van mijn naam wel prettig, daarna weet iedereen wel dat het van mij kwam, denk ik. :o)

   Verwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.