zondag 3 december 2017

Dagelijks leven in zwart/wit

Op dit moment is het 'hip' om (bijvoorbeeld op Facebook) mee te doen aan een zwart/wit fotografie-challenge. In deze challenge worden mensen uitgedaagd om zeven dagen lang een zwart/wit foto uit hun dagelijks leven te plaatsen, zonder mensen, zonder tekst of uitleg. Het kon niet uitblijven dat ik ook werd uitgenodigd. Ik ging de uitdaging aan.

Foto's maken zonder mensen er op is geen probleem. Het valt echter niet mee om geen uitleg bij de foto's te geven. Eigenlijk moet een foto het verhaal zelf kunnen vertellen. Als dat niet geval is, vraag dan gerust om toelichting!


Ik kreeg - als voorschot voor mijn verjaardag - van mijn lief een nieuwe compactcamera. Deze challenge is uitermate geschikt om het apparaatje uit te proberen. Daarnaast merk ik dat het ook gewoon leuk is om weer regelmatig te fotograferen en 'anders' om me heen te kijken, zij het dit keer zonder specifiek thema.

Dag 1Dag 2


Dag 3


Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7


En toen zaten mijn zeven dagen er op. Ik vond het jammer dat het was afgelopen. Ik  besloot nog even door te gaan. Waarom niet?

Dag 8Dag 9


Dag 10Marie-Angelique, dank je wel voor de uitnodiging!
Ik ben benieuwd hoe lang ik mijn persoonlijke challenge weet te verlengen. Wordt vervolgd...
4 opmerkingen:

 1. mooie foto's Nicolette, dag 8 is mijn favoriet, dus een goede toegift!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je compliment, Trijnie.
   Op de foto van dag 8 kreeg ik op Facebook veel reacties. Ik vond 'm zelf ook erg geslaagd.

   Verwijderen
 2. Dag 3 is mijn favoriet!!!!! ML
  Wat is dag 10????.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief dat Hoover je favoriet is. Foto nr. 10 zijn mijn pillendoosjes.

   Verwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.