zondag 31 december 2017

Het laatste losse eindje

Er is nog één loshangend eindje dat ik dit jaar nog wil vastknopen, namelijk het modeltekenen van de tweede helft van dit jaar. Ik vond dat het niet lekker ging, daarom vond ik het niet de moeite om er iets over te schrijven, laat staan dat ik iets wilde laten zien. Dat is jammer, want de paar keer dat het wél goed ging, tekende ik best leuke dingen.


Het is lastig te achterhalen waarom het op zo'n avond niet lekker gaat. Soms is het 't model dat me niet zo ligt (qua vormen, niet als persoon) of is het mijn plaats in het atelier en daarmee mijn zicht op het model. De lange stand van een uur na de pauze spreekt me ook niet altijd aan.

De eerste keer na een lange tekenpauze (ditmaal anderhalve maand) gaat meestal wel lekker, zo ook deze keer.


Twee van deze tekeningen gebruikte ik voor de laatste les van mijn aquarelcursus

De tweede keer ging het voor de pauze met de 10-minutenstanden uitstekend. Het was een model dat ik al vaker tekende, met leuke poses.


Na de pauze zat ik aardig te stuntelen. De stand duurde een heel uur en ik kreeg het model niet lekker op papier. Dan duurt een uur héél lang. Reden om met verschillende tekenstijlen te experimenten om de pose in de vingers te krijgen.

Tot ik uiteindelijk een tekening zonder het hoofd maakte. Deze vond ik het best gelukt.De keer daarna hadden we een model met relatief mannelijke vormen. Ik had er niet zoveel mee. Dit mijn best gelukte tekening. En kijk, toen kwam er een écht mannelijk model. Zowaar de eerste in mijn STOK-carrière. Ik heb die avond genoten van het tekenen. Het model had spannende standen en de tijd na de pauze werd ook nog eens opgedeeld in twee standen van een half uur. Ik had de avond van mijn leven!

Dit model mag vaker poseren, wat mij betreft!

De laatste avond was prut. Ik maakte niet eens foto's van mijn tekeningen.

Ik ben tijdelijk even gestopt met tekenen en richt me nu even meer op het schilderen.
Het tekenen pak ik zeker weer op en ik ga ook zeker proberen om dan wat meer te schilderen. Ik weet dat ik me dat elk jaar voorneem maar wie weet lukt het in 2018. Zie het maar als een goed voornemen. Fijne jaarwisseling!2 opmerkingen:

  1. Ik ben blij dat je gestopt bent met tekenen, ik vind het een onsmakelijk geheel. Ga door met schilderen daar geniet ik van evenals van je fotos

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jammer dat je het modeltekenen maar niets vindt. Mijn tekenpauze is - helaas voor jou - maar tijdelijk. Wat is er zo onsmakelijk aan de mens in zijn meest pure vorm?

      Verwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.