dinsdag 16 december 2014

Knuffels voor Serious Request

Nadat mijn artikel over de diploma-uitreiking van de EHBO-kanjers goed was ontvangen, vroeg ik de coördinator mij te promoten binnen het team Utrecht. Ik wilde graag wat meer opdrachten van het Rode Kruis in de buurt van Utrecht. Dat wierp direct vruchten af!
Nog diezelfde dag kreeg ik een verzoek om een artikeltje te maken over de Serious Request-actie van afdeling Utrecht. Het was wat kort dag, want de actie zou de volgende dag al plaatsvinden. Hoewel ik niet precies wist wat ik me bij die actie moest voorstellen, zei ik zonder te aarzelen "ja". De volgende dag mocht ik dus alweer voor het Rode Kruis in actie komen! Dat was  afgelopen zaterdag.


Het Kroelteam
Ik ging op onderzoek uit wat de actie inhield. Het team had de actie aangemeld op de website van Serious Request:

Kroel voor het goede Doel

De collega's van Rode Kruis Utrecht - gehuld in grote dierenpakken (gratis beschikbaar gesteld door feestwinkel Hokus Pokus uit Zeist) - delen tegen betaling knuffels uit aan bezoekers van de kerstmarkt in de binnenstad van Utrecht!
Ik veronderstelde dat er voor het goede doel pluchen knuffels verkocht zouden worden aan bezoekers van de kerstmarkt. Waarom dat in grote dierenpakken moest was me niet helemaal duidelijk.....
Niets was echter minder waar!

Ik zou het Kroelteam treffen op het Domplein. Ik kende ze alleen van naam. Best spannend dus, vond ik. Nu zijn Rode Kruis medewerkers meestal wel te herkennen aan rode kleding met een wit kruis erop, dus dat was mijn houvast.Ik ging op zoek.

Beestenboel
Al snel ontdekte ik een reuzenkonijn dat vergezeld werd door een meneer in het rood met dat witte kruis. Dit moesten twee van de leden van het Kroelteam zijn! Toen werd me ook duidelijk wat ze precies deden als actie. Zij verkochten inderdaad knuffels, maar die waren niet van pluche. Het konijn was de knuffel! Het publiek mocht tegen betaling knuffelen met het konijn. Ik had even een heel groot binnenpretje. Stom dat ik dat niet zelf bedacht had. Ik heb maar niet verteld dat ik met heel andere ideeën van huis gegaan was.

Na het konijn ontdekte ik al snel een beer en een aap, ook in van die grote pakken en ook vergezeld door een collectant. Ik kreeg direct een dikke apenknuffel. En dat nog voordat ik iets geschreven of gefotografeerd had!
Ik maakte kennis met het hele team en ik trok met alle koppels afzonderlijk enige tijd op. We spraken mensen aan, deelden knuffels uit en incasseerden geld. Ik fotografeerde veel van die knuffels.

Mijn actie
Mij was gevraagd een artikeltje te schrijven over de Kroelactie en dat te voorzien van één (1) foto. Ik schreef het artikel en zocht een passende foto uit. Ik vond dat dat toch niet helemaal weergaf wat we hadden meegemaakt. Ik maakte toch niet voor niets zoveel foto's? Ik maakte dus óók een foto-impressie. Beide stukken werden enthousiast ontvangen en zullen worden gebruikt.

In de prijzen!
Het Kroelteam werd onderscheiden met een originaliteitsprijs! Mijn foto-impressie wordt getoond bij de prijsuitreiking! Ik voel me gevleid! Zo wil ik wel meer opdrachten van afdeling Utrecht!

Bekijk mijn artikel en de foto-impressie!

2 opmerkingen:

  1. super Nicolet, ga zo voort!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik lees je koontjes van voor naar achter.[data natuurlijk]
    Ik weet nu dus wat knuffels zijn en dat jouw stukjes gebruikt worden.
    ML

    BeantwoordenVerwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.