vrijdag 26 december 2014

52 weken: lichtpuntjes, boomsilhouetten en onrust

Deze keer drie onderwerpen waar ik niet zoveel mee had. Deze keer was het dan ook lastiger dan anders om er foto's van te maken. Een van de onderwerpen riep zelfs weerstand bij me op! Ik licht het hier onder toe.
Week 31: lichtpuntjes
Deze opdracht kregen we de tweede week van december. Logisch dat dit onderwerp je dus doet denken aan Kerstmis. Veel kerstversiering is weer van zolder gehaald en hangt in de boom, elders in huis of buiten. Genoeg inspiratie dus, zou je denken. Dat is inderdaad wel zo, maar ik heb niet zoveel met Kerstmis. Ik schreef daar al eens een artikel over. Als ik niet zoveel met het foto-onderwerp heb, lijkt het wel of ik het nergens zie. Of wil zien. Ik vond toch wat lichtpuntjes in de duisternis.

week 31: lichtpuntjes - uitzicht vanaf een fietsbrug

week 31: lichtpuntjes - 'over the top' kerstverlichting
even verderop in de straat

Week 32: boomsilhouetten
De herfst hield dit jaar lang aan, maar is nu echt voorbij. De bomen zijn kaal. Ideaal dus voor boomsilhouetten. Gelukkig was het soms helder weer, dat is handig voor silhouettefoto's.
 
week 32: boomsilhouet, in 'mijn achtertuin'

week 32: boomsilhouet, in mijn straat

Week 33: onrust
Deze opdracht kregen we net voor Kerstmis. Kerstmis geeft genoeg reden voor onrust. Onrust zoals in chaos en stress. Een goed getimede foto-opdracht dus, maar niet voor mij. Eigenlijk riep dit onderwerp alleen maar weerstand op.
December vind ik sowieso een onrustige maand. Veel feestdagen en veel dingen die moeten of horen. Ik probeer in december altijd in winterslaap te gaan. Dat is dit jaar aardig gelukt; ik heb veel stressvolle situaties weten te vermijden. Zelfs deze opdracht was voor mij geen reden om onrust-situaties op te zoeken. Daarnaast speelt mee dat onrust voor mij vooral veroorzaakt wordt door veel en hard geluid. En da's wat lastig op foto vast te leggen. Kortom: ik heb dus geen foto's deze week. Het kan niet alle weken feest zijn, denk ik dan maar.

Ik ben erg benieuwd naar de volgende opdrachten. Ik hoop op leuke opdrachten zodat ik er weer vol voor kan gaan. 

2 opmerkingen:

  1. Geweldig, Nicolette. Vooral de silhouetten van de bomen, vooral die tweede. Net paardenbloemen!
    Met onrust heb ik ook niet zoveel, dat zou ik ook moeilijk gevonden hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.