maandag 25 maart 2013

Ballenbitch of takkenteef?

Er volgt (misschien, ooit) nog een foto van Pippa met een tak of bal in haar bekkie. Maar met een gevoelstemperatuur van -10 graden Celsius hou ik liever mijn handschoenen aan....

Wij vragen ons af of Pippa een voorkeur gaat ontwikkelen voor ballen of voor takken.
Het klinkt alsof je je afvraagt of je een voorkeur hebt voor links- of rechtshandigheid. Je kunt dingen linkshandig of rechtshandig doen. Of je doet bepaalde dingen met links, en andere juist met rechts. Je hebt ook on-handigheid, maar dan heb je twee linkerhanden. Da's heel wat anders.

Deze voorkeuren van mens en hond kun je natuurlijk niet met elkaar vergelijken. Er zijn genoeg honden die in het geheel niet warm lopen voor ballen of takken. En die lopen met evenveel plezier zonder iets in hun bek.

Pippa lijkt nog niet helemaal te weten.
Hoover wel, da's een echte ballenboy. Voordat ie aangeeft te willen gaan lopen, zoekt ie alvast een bal, zodat die al veiliggesteld is. Soms wil ik geen bal mee, omdat hij er onderweg nogal mee kan lopen klieren en ik daar niet altijd zin in heb. Het kost nog behoorlijk wat overredingskracht om dan zijn bal thuis te laten. Meestal zoekt ie dan snel een stok uit zijn verzameling in de voortuin (want stokken mogen niet mee naar binnen) of probeert hij zelf de riem vast te houden. Of Pippa als zij er erbij is.

Eke ochtend gaat M met Hoover en Pippa naar een balveldje. Hoover krijgt er geen genoeg van om achter de bal aan te rennen, terwijl Pippa het redelijk snel voor gezien houdt. Ze brengt de tijd dan door met rondsnuffelen en spurt af en toe voor de vorm nog een stukje richting bal. Of ze rent haar eigen race over het veldje. In ieder geval taalt ze niet naar eventueel aanwezige stokken.

Tijdens een wandeling samen met Hoover, rent Pippa wel met Hoover achter de bal aan. Volgens mij vindt ze het samen met Hoover draven leuker dan te jagen op die bal. Want Hoover is vaak sneller en daardoor ook eerder bij de bal. Hij laat haar nooit winnen.
Als ik Pippa een spannende stok voorhoud, loopt ze daar eventjes mee rond. Maar al snel laat laat ze het ding vallen om weer met Hoover mee te kunnen draven. Zelf zoeken naar stokken doet ze soms ook wel, maar als Hoover dat in de gaten heeft, wil hij uitgerekend haar stok hebben.
Andersom geldt het ook: als Hoover een stok heeft, hangt Pippa graag aan een van de uiteinden. Wat Hoover natuurlijk niet accepteert.

Wat Pippa ook gaat kiezen: wij vinden elke keuze goed. Ballen of stokken, het maakt ons niet uit.
Het gerucht dat hondentanden slijten van tennisballen is klinkklare onzin. Die tanden slijten inderdaad als honden veel met ballen rondsjouwen, maar dat zit 'm niet in het materiaal van de tennisbal, wat vaak beweerd wordt. Een bal wordt nat en daar blijft zand en modder aan hangen. Dat zorgt voor de slijtage en kan dus bij willekeurig welke bal gebeuren.

Wij bereiden ons vast voor op de keuze voor ballen...
Wie helpt Hoover en Pippa de zomer door met oude tennisballen?? Want met twee ballenliefhebbers zullen ze helemaal niet aan te slepen zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.