zondag 13 januari 2013

Spring was in the air

Afgelopen week leek het wel lente. De temperatuur steeg tot een voor januari bijna onvoorstelbare hoogte van 10 graden Celcius.

Behalve die hoge temperatuur was het ook aan andere dingen te merken dat de lente in aantocht is:
De vroegbloeiers in de tuin ontwaken voorzichtig uit hun winterslaap, de struiken staan alweer in  knop, de vogeltjes verdedigen 's morgens heel vroeg hun territorium met luid gefluit, en de dagen worden alweer aanmerkelijk langer. Allemaal dingen waar ik rode konen van krijg! Jippie, de lente is in aantocht!

Maar Koning Winter is nog niet klaar met ons. Hij vond zijn seizoen te kort en wil meer.
Dus dit weekend waagde hij een nieuwe poging en sloeg opnieuw toe. De temperatuur daalde tot rond het vriespunt en op sommige plaatsen viel zelfs sneeuw! 's Morgens vroeg moeten weer autoruiten ijsvrij gemaakt worden. Handschoenen en dassen worden weer uit de kast gehaald want het is toch wel frisjes. Ik denk dat de ANWB weer lange files gaat voorspellen en dat de NS uit voorzorg de dienstregeling zal gaan halveren.

Voor ons mensen is dat niet zo'n probleem; wij kunnen er ons op kleden. Een laagje meer of minder maakt niet zoveel uit. En ben nu eerlijk: een temperatuur van rond het vriespunt is toch vrij normaal voor deze tijd van het jaar?

Ik hou echter mijn hart vast voor de natuur. Eenmaal ontwaakt en op weg richting lente is er voor de natuur geen weg meer terug. Als het dan opnieuw gaat vriezen is het een kwestie van zich zo stil mogelijk houden en wachten tot het over is. En duimen dat de vorst geen blijvende schade aanricht. Ik duim mee.

Maar ja, mocht dat wel gebeuren, dan valt dat onder 'de wetten der natuur'. Ik sta regelmatig versteld van het aanpassingsvermogen ervan aan nieuwe situaties, dus dit zal ook wel loslopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.