woensdag 23 januari 2013

Werken met Maria Vliegen

Deze week werkten we met Maria Vliegen, een professioneel model.
Ook Maria tekende en boetseerde ik al eerder. Alweer een model met lekkere rondingen. De juf zoekt haar modellen zorgvuldig uit!

Ditmaal kregen we als opdracht eerst de contouren en de achtergrond te tekenen, en pas daarna het lichaam in te vullen met details. Dat is me dus niet gelukt. Ik heb toch weer eerst het lichaam geschetst en heb daarna wat achtergrond er omheen gekrast. Wat natuurlijk niet helemaal de bedoeling was.
Ik heb me voorgenomen om toch eens met kwast en verf de oorspronkelijke opdracht uit te voeren.

Uiteindelijk heb ik het idee van de achtergrond invullen maar helemaal achterwege gelaten. Een van de volgende standen was zo ingewikkeld, dat ik zelfs niet ben toegekomen aan het invullen van de details. Desondanks vind ik het een mooie tekening geworden met krachtige lijnen.
Na de pauze kregen we een spannende opdracht: het model op zwart papier tekenen. Wonderbaarlijk wat voor uitwerking dat zwarte papier had. Het voelde als een examenopdracht die in een keer goed moest lukken. Ik vond mijn tekening zelf uiteindelijk wat gekunsteld, maar ik ben er toch wel blij mee.
Ik betwijfel of zwart papier veel vervolg gaat krijgen bij mij. Het werken met verschillende kleuren in ieder geval wel!
Weer grote rode konen bij vertrek naar huis. Jippie!

1 opmerking:

  1. De tekening op zwart papier springt er helemaal uit. Ik vind hem wel mooi. En het is ook heerlijk om bij jullie model te zijn.
    graag weer tot de volgende keer.
    Groetjes Maria

    BeantwoordenVerwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.