dinsdag 24 september 2013

Duisternis - de badkamerscene

Ditmaal een Koontje waar niet ik, maar mijn vriend M rode konen van kreeg. Afgelopen weekend werd namelijk de badkamerscene opgenomen. Daar werd tevens de moord op de hoofdrolspeelster gepleegd.

De regisseur had alles tot in de puntjes voorbereid: er waren twee handdoeken voor het slachtoffer waarvan hij er één al van messteken had voorzien en met 'bloed' had besmeurd. Voor de moordenaar was er behalve een heft zonder lemmet ook een compleet mes. En er was voldoende bloed op voorraad.

De badkamer die als locatie voor deze scene was uitgekozen, was niet erg ruim, het was flink passen en meten. Het meest intieme deel van de scene heb ik aan de cameraman overgelaten. Het heeft menig liter water gekost, maar het resultaat mag er zijn!

Foto: egelantier-videoproductions.biz
Het grootste deel van de badkamerscene werd - heel spannend - via de spiegel gefilmd. Diverse keren moest een shot over gedaan worden omdat een elleboog van de cameraman in de spiegel zichtbaar bleek en dat kan natuurlijk niet.

Het slachtoffer werd neergestoken, in eerste instantie met alleen een heft van het mes dat als moordwapen diende, en zonder bloed.


Via de spiegel werd alleen de steekbeweging gefilmd. Het bloed kwam pas in een later shot in beeld.Toen het slachtoffer eenmaal neergestoken was, bleek er toch wat meer bloed van het badkamerscherm te moeten druipen. Dat werd dus vakkundig bijgesmeerd door de regisseur.


Gelukkig stond ons slachtoffer na de shoot met een stralende lach weer op! Geen echte moord dus maar wel hoog rode konen bij de cameraman.

Zondags hadden we huiskameropnames waar ik weer 'de andere kant' van een telefoongesprek voerde. Voor mijn vier zinnen tekst zat ik zeker 20 minuten eenzaam in een kamertje achteraf.

 
Het is een eenzaam bestaan aan de telefoon. Maar wel erg leuk om achter de schermen bij een film te mogen kijken!

1 opmerking:

 1. Allemensen. Bloed aan de paal!
  Ben nu toch wel erg benieuwd naar het geheel. Ik neem aan dat de opnamen zo zoetjesaan
  hun eindfase bereiken.
  Bedacht mij dat jij eigenlijk wel onder de aftiteling genoemd mag worden als " ïnspiciënte "
  Dan zie je nog iets terug van je inspanningen. Zeker verdiend.

  BeantwoordenVerwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.