zondag 29 september 2013

WAAKSe baasjes

Begin deze maand schreef ik over onze deelname aan WAAKS!. Deze week kwam de speciale uitgave van het wijkblad uit, met daarin het beloofde artikel. Hoewel het maar een kort stukje is, wil ik het jullie niet onthouden.

Sinds het project officieel gestart is bekijken M en ik onze leefomgeving met andere ogen. Een gevleugelde uitspraak is inmiddels": "Is dit een 1-1-2-tje, of toch maar een 8844-tje?". Zaken waar we het dan over hebben lopen uiteen van een zeer traag rijdende auto op de ringweg in de wijk, een erg opdringerige collectant voor de supermarkt tot schreeuwende kinderen op straat die niet worden terechtgewezen door hun ouders. Of juist zeer goed opgevoede kinderen, want dat is toch ook wel erg vreemd en verdacht!

Deze week werd mij tijdens het uitlaten van Hoover en Pippa door een ander hondenbaasje gevraagd of ik diegene van de foto was. Of beter: ze herkende Hoover en Pippa van de foto. Het blad was kennelijk wel al uit maar nog niet bij ons bezorgd. Ik had het in ieder geval nog niet gezien.

Klik op het artikel voor een vergroting

Een deel van het interview zoals door de journalist is ingediend, werd geschrapt. Wij spraken ook nog over een buurtbewoonster die begin van dit jaar werd aangevallen, geschopt en geslagen toen zij 's morgens vroeg haar huis uit ging. De krantenbezorger zag het gebeuren en sloeg alarm waardoor de daders opgepakt konden worden. Het slachtoffer is nog steeds niet volledig hersteld van haar verwondingen van de overval.

Deze week werden we opnieuw benaderd voor een interview en filmpje over onze deelname. We zagen ervan af omdat we éénmaal onze kop in de krant wel voldoende vinden.

Gelukkig hebben we nog nooit hoeven bellen voor situaties zoals bedoeld in het project. Laten we hopen dat dat ook niet nodig zal zijn. Tot die tijd houden wij onze ogen en oren open!

1 opmerking:

  1. Leuk stukje weer Nicolette, sluit ook mooi aan bij mijn stukje over vrijwilligerswerk. Ken je deze uitspraak: "Practice random kindness and senseless acts of beauty" Mijn vader had er ooit stickertjes van. Mooie dag. Martine

    BeantwoordenVerwijderen

Apple gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het plaatsen van een reactie. Excuses daarvoor.

Voor andere gebruikers: de eenvoudigste methode om een reactie te plaatsen: kies EERST een profiel bij 'Reageer als'. Het makkelijkst is Naam/URL. Je naam is gewenst, een URL hoeft niet. Klik op DOORGAAN. Schrijf vervolgens je reactie. Blok en kopieer (Ctrl+C)/bewaar voor de zekerheid je reactie, voor het geval dat het plaatsen niet in een keer vlekkeloos verloopt (mocht dat zo zijn, dan ligt dat niet aan jou!). Bekijk eventueel een voorbeeld van je reactie. Klik vervolgens op 'Publiceren'.
Vergeet niet aan te vinken dat je geen robot bent.

Op voorhand excuses als het plaatsen van een reactie niet in één keer lukt.